Forum klanu Huzzaria

KlanHuzzaria

#1 2007-10-31 07:54:21

SilverThorn

Nowy użytkownik

1118219
Punktów :   

Jak stac sie najlepszym klanem na servie ? Proste!!!

W tym watku napisze jak krotko mowiac BYC DOBRYM KLANEM.

1. Z kad to wiem ?
Okolo 2 lata temu na "X" servie gralem sobie z pewnym clanem.
Ale bylem zmuszony odejsc z kalnu i moj kumpel tez.
Tak sie skladalo ze ten server byl ruski, a tek kolega znal ich jezyk, nie za dobrze ale rozumial co do niego mowili.
Zalapalismy sie do ruskiego clanu.
I tu sie zaczela moja wielka przygoda z L2:
Odrazu gdy nas przyjeli do clanu sprawdzilem liste czlonkow i... OMG!
Clan byl wewnetrznie podzielony na 3 grupy:

a) 1 grupa to byli low lvl, czyli do 40
b) 2 grupa to normal lvl, czyli 41-61
c) 3 grupa to high lvl, czyli 62+

Kazda grupa byla napisana w osobnych postach na forum.
Wiec kazdy wiedzial do jakiej grupy nalezy.

Ich taktyka polegala na tym, ze dazyli oni do wyrownania lvli czlonkow poszczegolnych grup.
Mowiac w prost: robiono party skladajace sie z czlonkow jedynie ze swojej grupy i tak wyrownywali lvl.

2. Jak najszybciej "ubrac" sie w c i b grade ??

1 zasada mowi:
Kazdy czlonek clanu nie zaleznie od grupy sklada WSZYSTKIE matsy, key matsy, strzaly C,B,A,S grade, recki B, A, S grade do CWH.
Kazdy full drop mozna zachowac o ile samemu sie go wydropilo ( nie w party clanowym)
Kasa ktora czlonek zdobedzie podczas expienia zostawia dla siebie, jezeli jednak widzi ze ma nadwyzke kasy, czyli spokojnie starcza mu na SSy, Potionki, ewentualnie strzaly to moze dac do CWH jakas sumke ale nie musi.

2 zasada mowi:
Jak najczesciej jest to mozliwe zbiera sie ludzi wylacznie z clanu na RB party, jesli brak ludzi, to mozna wziasc kogos z poza clanu,
oraz party do Catacumb i Necropolii.
W tych dwoch ostatnich przypadkach ( Cata i Necro ) zbiera sie tkz. Kamyczki, sa to Seal Stone, i wymienia sie je zaleznie od wybory, albo Dawna albo Duska na Ancient Adene.
Kazde kamyczki zebrane z takich wypraw trafiaja do CWH, jednak trzeba sobie co nieco zostawic zeby miec za co "zyc"

3 zasada mowi:
Uzbraja sie pierw te osoby ktore najczesciej graja, chodza na  clanowe wyprawy, maja jakies pojecie o L2 (przesadzilem, kazdy w swoim czasie nauczy sie grac, ja przeciez tez kiedys bylem noobkiem), i oczywiscie przyczyniaja sie do rozwoju clanu, natomiast na koncu uzbraja sie osoby ktore zadko graja, niechetnie chodza na wyprawy clanowe, nie pomagaja innym clanowicza.

3. Clanowy crafter:
Wyznacza sie osobe ktora bedzie robila dla clanowiczy  SSX, BSSX, nie za darmo, nie wedlug cen rynkowych, lecz po cenie wlasnej produktu.
W ten czas clan nic nie traci, a kazdy z czlonkow zarabia dosyc spora ilosc Adeny, ze wzgledu na to ze ceny rynkowe a clanowego craftera sa zupelnie inne.

Od siebie:

Chcial bym aby wszystkim gralo sie przyjemnie i w dobrych warunkach, bo nikt nie lubi dostac po dupie w pvp, albo pve.
Mysle ze jesli kazdy bedzie sie stosowal do tych kilku zasad to niedlugo wejdziemy na dobra droge zeby podbic ten server ;D
Ostateczne zdanie musi podjac Lider Clanu, ja tylko dalem propozycje jak nasz clan mial by wygladac.
Z racji tego ze mam coraz wiecej obowiazkow, szkola, praca, silownia, a za rok dojdzie nowa szkola to bede mial malo czasu na granie w L2 wiec chce sie nacieszyc ta gra bo jest to moj ostatni server na ktorym gram. Mozliwe ze jak bede konczyl przygode z L2 to wszyscy juz w S grade beda biegali ale to moje marzenie, a marzenia trzeba spelniac

Mam nadzieje ze kazdy z Was to przeczytal i ma juz jakies wyobrazenie jak nasz clan bedzie wygladal za 3,4 moze 6 tygodni.
Mysle ze Was nie zanudzilem zbytnio ale jest to bardzo powazny temat i wymaga dokladnego przeczytania i przemyslenia tego.

PS. Trzeba wybrac osoby ktore by sie tym zajely, tzn. osoba ta mosiala by wszystko notowac na forum, co kto dostal, zaby nie bylo niejasnosci.
Pozdrowki dla tych co przeczytali tego posta

Stopka forum

RSS